Postiljooni


Kun albumi viimeistellään taittoa varten, se tarkistetaan, sivuihin lisätään leikkausvarat ja tehdään muutoksia jos sellaisille nähdään tarvetta. Meille kävi niin, että sivuja oli liikaa, mikä ei yleensä ole ihan pikkujuttu. Jos sarjakuva-albumin sivujakoja lähdetään muuttamaan, se on to-si i-so työ, ruudut ja aukeamat on nimittäin mietitty tarinan kulkua ajatellen just eikä melkein sujuviksi. Onneksi Rinkeli kakkosen sivumäärät saatiin kuriin yksinkertaisella säädöllä: alun leppoisa postiljooni sai luvan mahduttaa pohdiskelunsa kolmen sivun sijasta yhdelle sivulle - ratkaisu, joka korjasi sivumääräongelman, ja sattumoisin toimii paremmin suhteessa tarinaan.   Alku hyvin, kaikki hyvin, siis!

Pääsiäisen aikaan taitto valmistui ja Taikajahti lähetettiin painoon mallikappaleiden tekoa varten.  Kunhan saamme ne käsiimme, täytyy enää valita albumin paperilaatu, mutta sen jälkeen tarvitseekin vain odotella.  Eikä edes kauan!

Postiljooni oli sen verran mukava heppu, että päästämme hänet täällä blogissa pyöräilemään koko kolmen sivun pituudelta, olkoon tämä tämmöinen loppusuoran pikkutiiseri:
(Psst: viimeinen sivu luetaan alhaalta ylöspäin)
Kommentit

Suositut tekstit