Suunnitelmista ja haaveista

Jäätelö on aina hyvä idea.

Sirkus Rinkelin ympärillä on alusta asti ollut mukava pörinä, sellainen rento tekemisen ja välillä tekemättömyyden meininki. Annen kanssa on ollut helppo innostua, ja uusia pieniä tai välillä vähän suurempiakin ideoita pulpahtelee tasaisen epätasaisesti ilmoille. Koko yhteistyö lähti liikkeelle pienestä sattumasta, ja tekemisessä on alusta asti säilynyt mukavan kokeileva fiilis.  Kun kirjoitin aiemmin siitä miten teemme sarjakuvaa, nakuttelin tekstiin melko monta kertaa sanat miksipä ei?  Ja jos tämä olisi sellainen konsultin pitämä tsemppipuhe ja minä olisin konsultti, sanoisin, että noihin kahteen sanaan kiteytyy meidän firman (meillä olisi siis myös firma) ideologia.

Miksipä ei on ihan oikeastikin ajatusmalli, jota kannattaisi soveltaa elämässä enemmän. Jos moinen huolettomuus tuntuu äkkiseltään hankalalta ja aivot alkavat liian tehokkaasti prosessoida asioiden käytännön toteuttamisen hankaluutta, voi miksipä eitä harjoitella ensin hypoteettisella haave- ja ideatasolla  Se on helppoa! Kas näin:

1. Otetaan ja haaveillaan.  Kaikenkokoiset ja -laatuiset haaveet on sallittu.  On oikein suositeltavaa keksiä suorastaan höpsöjä ideoita.

2. Kun on tarpeeksi pyöritellyt asioita päänsä sisällä, kannattaa miksipä ei -haaveet kirjoittaa paperille. Ei sillä välttämättä mitään vaikutusta elämään ole, mutta hei, miksipä ei?

3. Seuraavaksi on erittäin suositeltavaa sanoa haaveet ääneen.  Tätä voi kokeilla ensin ihan itsekseen, mutta parempi on, jos on joku kuuntelemassa.  Kavereiden kesken on mukava vähän jutustella haaveista, ja mitä enemmän niistä puhuu, sen vahvemmiksi ja selkeämmiksi ne kasvavat ja kehittyvät.

4. Kaikista tehokkain tapa haaveilla on tehdä se julkisesti.  Tätä kannattaa kokeilla  e h d o t t o m a s t i.  Esimerkiksi jos kirjoittaa blogia, voit naputella tekstiin ihan huolettomasti, että olispa niin kiva joskus tehdä sarjakuvaa!  Miksipä ei kirjoittaisi niin?  Siinä voi äkkiä tai vähän ajan kuluttua käydä sillä tavalla, että joku Anne laittaa sähköpostia ja ehdottaa että tehtäiskö hei sarjakuvaa kun muistelen, että joskus sanoit semmoista haluavasi tehdä?

Näiden vaiheiden jälkeen saatat tehdä jonkun seuraavista huomioista:
- olipas kiva haaveilla
- olipas kiva jutella haaveista
- hmm, pitäisköhän tätä suunnitella vähän enemmän?
- Taidanpa ryhtyä toimeen!

Tehdäänpä malliksi tässä pari rinkelihaavetta julkiseksi, saatte itse päättää kumpi on höpsömpi:

- Jos tulisi lottovoitto, perustaisimme Annen kanssa oman kustantamon.  Sen nimi olisi ehkä Rinkelikustannus, ja sieltä tupsahtelisi kaikenlaista kivaa luettavaa kaikenlaisille lukijoille. Tarkemmat linjanvedot on vielä tekemättä.

- Ja eikö oliskin hienoa, jos Mari Rantasila tekisi rinkeliseikkailuista leffan. Mitä? Maailman paras ideako? No niinpä! 
(Mari, jos luet tätä ja olet ihan että no miksipä ei, niin sähköpostiosoite on tosiaan tuo sirkusrinkeli@gmail.com)

Rinkelileffaa odotellessa voimme paljastaa, että pari ideaa on jo suunnittelu- ja jotain jopa toteutustasolla etenemässä, mutta siitä enemmän ensi viikolla.

Nyt takaisin haaveilemaan siitä!

Kommentit

Suositut tekstit